Silverjet vakanties
VVRIATA

Luxe vakanties Vietnam

Vietnam, het land van de Rijzende Draak, is een fascinerende vakantiebestemming. De rijke en onstuimige geschiedenis vindt u terug in de cultuurschatten van steden als Hue en Hanoi. De natuur is spectaculair van de Halong Bay in het noorden tot aan de Mekong delta in het zuiden. Het centrale deel van Vietnam is gezegend met prachtige baaien en brede zandstranden.

Selecteer een bestemming

Bestemmingen Vietnam

Sorteren op:

Landinformatie Vietnam

Van de bruisende steden en oude cultuur tot weelderige hooglanden en prachtige stranden, Vietnam is een ongelooflijk rijke bestemming. Hoewel het land vaak geassocieerd wordt met het roerige verleden, is Vietnam tegenwoordig een serene en vredige plek om te bezoeken. Ontdek de historische oude wijken van Hanoi en Saigon met de geurige lekkernijen die de Vietnamese keuken tot een internationale favoriet hebben gemaakt. Wandel door de geplaveide straten van Hoi An en verken de sterke Franse koloniale invloeden. Ervaar een land dat nog steeds vrij uniek is in de wereld.

Ontmoet de gastvrije bevolking van Vietnam... van de ondernemersgeest van de Vietnamezen op de markten in Ho Chi Minh-City, tot het verleden in de rustige Tempel van Literatuur in Hanoi. Bekijk de diverse bouwkunsten, een erfenis van een lange geschiedenis van buitenlandse invasies. Met zijn mooie architectuur en ligging aan de rivier is Hoi An klein genoeg om rond te wandelen. Het War Remnants Museum in de stad en de Cu Chitunnels buiten de stad geven een inzichtelijk maar ontnuchterend verslag van de meer recente geschiedenis van Vietnam, en geen bezoek aan dit land is compleet zonder hulde te brengen aan dit beruchte hoofdstuk.

Sapa ligt in het magische noorden van Vietnam tegen de Chinese grens. De stad ligt aan de uitlopers van de Himalaya op zo’n 1.600 meter hoogte. Door de ietwat afgelegen onherbergzame ligging is het een toevluchtsoord geworden voor vele minderheidsgroeperingen in Vietnam. Verschillende groepen leven hier nog volgens hun eigen oude gewoontes en gebruiken. Hoewel de westerse wereld door internet en tv zijn intrede doet houdt men toch ook vast aan de oude waardes. De meeste inwoners van Sapa leven nog van de landbouw.

Reis door smalle kustvlaktes met een prachtig kalksteenlandschap en bewonder de schoonheid van Halong Bay per luxe cruise. Meer dan 2.000 kalkstenen eilandjes rijzen uit de smaragdgroene wateren van de Golf van Tonkin en vormen samen de prachtige Halong-baai, een UNESCO-werelderfgoed. We raden u aan 1 of 2 nachten te verblijven op een van onze geselecteerde schepen van de Heritage line om dit ongelooflijke natuurlijke fenomeen en zijn betoverende schoonheid te ervaren vanaf het authentieke houten dek en vanuit luxueuze suites.

Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, is met meer dan 7 miljoen inwoners en minstens evenzoveel brommers veruit de grootste en drukste stad van het land. Moderne kantoorgebouwen, trendy clubs en cafés, exclusieve restaurantjes en chique winkels bepalen hier het straatbeeld.

Naast indrukwekkende stadshotels in Hanoi en Ho Chi Minh City selecteerden wij voor u een aantal exclusieve resorts in Nha Trang, en Danang.

Hotelvoorzieningen

In de door ons geselecteerde strandresorts in Vietnam kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. Vrijwel altijd zijn ook de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten van uw resort dient u hier in de regel ook voor te betalen. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende resorts.

Tips

Privéreis: Vivid Vietnam
Ervaar de Franse charme van Hanoi, het onvergetelijke landschap van Halong Bay, de keizerlijke stad Hue, het historische Hoi An, de levendige metropool Ho Chi Minh City en het indrukwekkende tunnelsysteem van Cu Chi. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants voor meer informatie.

Privéreis: Sapa, een verborgen wereld
Sapa, het smaragdgroene juweel van Noordwest-Vietnam, is een wonderland van nevelen met in mist gehulde valleien, glooiende heuvels en verspringende rijstterrassen. Ontmoet hier de fascinerende bergstammen met kleurrijke kleding. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants voor meer informatie.

Combinatiereis: Halong Bay Ylang Cruise
Vaar met de gracieuze Ylang van Heritage Line door de serene wateren van Lan Ha Bay, een uitloper van Halong Bay en geniet van het schitterende landschap dat tot ieders verbeelding spreekt. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants voor meer informatie.

Taal Vietnamees. Engels en Frans worden veel gesproken.
Valuta Vietnamese Dong. US Dollars wordt veelal geaccepteerd.
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart en visum) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen. Het paspoort moet minstens 6 maanden na terugkeer nog geldig zijn. Het visum is vooraf online te bestellen op http://www.vietnamimmigration.org/vietnam-visa-application-online tegen betaling van USD 8 per persoon bij verblijf van max 30 dagen. U dient de bevestiging van de online bestelling van het visum uit te printen en samen met 1 pasfoto mee te nemen. Bij aankomst op de luchthaven in Vietnam betaalt u USD 25,- (contant in USD of in Euro) en wordt het visum in uw paspoort geplaatst.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V