Silverjet vakanties
VVRIATA

Luxe vakanties Maleisië

Maleisië laat menig reizigershart sneller kloppen. ‘Verleiders’ zijn het tropische klimaat, de natuurlijke schoonheid, de prachtige stranden, de rijke traditie en de fascinerende cultuur. En dan is vakantieland Maleisië ook nog eens uitstekend te combineren met het aangrenzende Singapore.

Selecteer een bestemming

Bestemmingen Maleisië

Sorteren op:

Landinformatie Maleisië

Eeuwenlang trokken handelaars en ontdekkers, waaronder ook de Nederlanders, naar dit land in het hart van Zuidoost-Azië om hun geluk te zoeken of om een plaats te vinden waar zij zich konden vestigen. Gebruiken en talen afkomstig uit alle delen van de wereld, zoals China, India en Europa, vermengden zich met de rijke traditie van de inheemse bevolking tot een diverse en fascinerende cultuur.

Culinaire ervaringen tijdens de vakantie
De Maleisische cultuur kan dan ook het beste worden omschreven als een smeltkroes van de meest uiteenlopende culturen die hun eigen tradities in ere houden. Zoals de Maleisische samenleving een mengeling van culturen is, zo is de keuken dat ook. Het is een combinatie van culinaire keukens: Indiaas, Chinees, Thais, Indonesisch en Portugees; een spannende culinaire mix dus.

Bezienswaardigheden van Maleisië
Het westelijk deel van Maleisië ligt op een schiereiland, dat deel uitmaakt van het Aziatische vasteland. Midden in dit deel van het land ligt een van de oudste regenwouden ter wereld, de Taman Negara. Dit indrukwekkende en unieke oerwoud is de natuurlijke habitat voor honderden soorten vogels, vissen en planten die elders niet of nauwelijks meer voorkomen. In de Cameron Highlands, vernoemd naar de Engelse onderzoeker William Cameron, bedekken de theeplantages als groene tapijten de heuvels. Het gebied ademt nog altijd de sfeer uit van een oud Engels stadje.

Privéreis
Onze privéreis 'Veelzijdig Maleisië' laat u uitgebreid kennismaken met West-Maleisië.U kunt ook kiezen voor onze privéreis 'Jungle of Borneo' op het eiland Borneo.

Strandvakantie Maleisië
Voor liefhebbers van een strandvakantie selecteerden wij op de tropische eilanden Langkawi en Pangkor Laut de allerbeste resorts. Een vakantie in Maleisië is ook zeer goed te combineren met een bezoek aan de wereldstad Singapore dat op het zuidelijkste puntje van het Maleisische schiereiland ligt.

Het oostelijk deel van Maleisië bestaat uit de deelstaten Sabah en Sarawak. Deze zijn gelegen op het eiland Borneo dat op honderden kilometers van het vasteland ligt. Het staat bekend om de uitgestrekte oerwouden en hoge bergtoppen.Tijdens onze privéreis 'Jungle of Borneo' leert u de highlights van Borneo kennen.

Daarnaast hebben wij In de omgeving van Kota Kinabalu enkele prachtige resorts voor u gecontracteerd.

Hotelvoorzieningen

In de hotels en resorts van Maleisië kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Autohuur
De strandarrangementen in Maleisië bieden wij inclusief privétransfers aan. In plaats hiervan kunt u ook kiezen voor een huurauto of voor een paar dagen een auto huren en deze bij uw hotel laten bezorgen. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Privéreis: Veelzijdig Maleisië
Deze zeer diverse privéreis laat u kennis maken met de enorme veelzijdigheid van het Maleisische schiereiland. Een verlenging van uw reis met een verblijf aan een van de tropische stranden van Maleisië is goed mogelijk. Vanuit Penang kunt u naar Langkawi of Kota Kinabalu vliegen. Ook kunt u per auto naar het Pangkor Laut Resort reizen. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants voor meer informatie.

Privéreis - Jungle of Borneo
In deze korte privéreis combineert u enkele highlights van Borneo: het stroomgebied van de Kinabatangan-rivier met zijn eeuwenoude oerwoud, het thuis van de orang-oetan en de neusaap en Sepilok met het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Klik hier een voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants voor meer informatie.

Taal Bahasa Malaysia
Valuta

Maleisische Ringgit (MYR)

Reisdocumenten

Graag wijzen wij U erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties.
Voor informatie zie ook:http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)


Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland

Elektriciteit 220V, 50Hz