Silverjet vakanties
VVRIATA

Luxe vakanties Senegal

Senegal dat gelegen is in West Afrika, werd in 1960 onafhankelijk van Frankrijk, maar de Franse invloeden zijn alom tegenwoordig. Het is een prachtig land met grootsteden zoals Dakar, Pikine en Touba, maar ook met prachtige natuur zoals de Casamance en de Lac Rose.

Bij het aanvliegen van Dakar merkt u al dat de Senegalezen trots zijn op hun land, u kan het imposante monument voor de Afrikaanse wedergeboorte, die er sinds 2010 opgetrokken werd, immers niet missen. 

Sorteren op:

Landinformatie Senegal

Een rondreis doorheen Senegal is beslist een aanrader en kan door Silverjet voor u op maat worden samengesteld. Hou er echter rekening mee dat de accommodaties in het binnenland niet van een superieure kwaliteit zijn.

De mooie kustlijn van Saly is de kustplaats aan de Petite Côte van Senegal en is gelegen op 70km van de hoofdstad. Hier kan u de mooie resort hotels vinden, met alle luxe faciliteiten en mooie stranden. We selecteerden voor u het nieuwe luxe hotel Le Lamantin, dat na een brand helemaal opnieuw opgebouwd moest worden. Verder bieden we in Saly het typisch Afrikaanse hotel Neptune, gebouwd in lokale stijl en hotel Espadon.

Iets meer naar het zuiden vinden we het top luxe resort Royal Lodge. De prachtige suites en excellente service garanderen een zalige vakantie. Het nationaal park Djoudj is een paradijs voor vogelkijkers. Het heeft de grootste pelikaan populatie ter wereld en vele grote groepen roze flamingo’s. Djoudj staat op de Unesco werelderfgoed lijst. Senegal is natuurlijk ook het land van artiest Youssou N’dour en tot 2008 waren de Senegalese stranden het eindpunt van de rally Parijs - Dakar. Het klimaat in Senegal is het ganse jaar aangenaam, met pieken tot 30 graden. In de zomermaanden van juli tot einde september spreekt men over een groen seizoen, met een hoge luchtvochtigheid die klam aanvoelt. Tijdens de wintermaanden kan u ‘s avonds heerlijk buiten dineren met een trui of een jasje. Nog een voordeel van Senegal is dat u geen last zal hebben van het tijdsverschil, gezien er slechts een uurtje tijdsverschil is in de winter en twee uur in de zomer.

U kan Senegal combineren met het buurland Gambia, waarbij u kan genieten van een transfer per 4x4 of minibus langsheen een mooie panoramische route.

Klimaat

Senegal

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  23 
  21 
 • Feb 
  24 
  20 
 • Mrt 
  25 
  20 
 • Apr 
  27 
  21 
  10 
 • Mei 
  27 
  23 
 • Jun 
  29 
  25 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  29 
  27 
 • Aug 
  29 
  27 
 • Sep 
  29 
  28 
 • Okt 
  29 
  27 
 • Nov 
  28 
  26 
 • Dec 
  24 
  24 
Taal Frans. Engels en Frans worden veel gesproken.
Valuta

De CFA Frank. U kunt Euro's omwisselen in uw hotel of op de luchthaven.

Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort en retourticket) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen. Het paspoort moet minstens 6 maanden na terugkeer nog geldig zijn.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 230V
Tijdsverschil Tijdsverschil: In Senegal is het 1 uur vroeger in de winter en 2 uur vroeger in de zomer dan in België.